FriMAT - Sammen om å hjelpe medmennesker

Mann som mottar en pose med mat
Dame som smiler til kamera
Dame som smiler til kamera
Tonje, Frikirken // Nuray, Extra

Samarbeid er noe vi er veldig gode på her på Senter Syd. Ett av disse samarbeidene er FriMAT.

I artikkelen "På toppen av Senter Syd Mortensrud" snakker Frikirken på Mortensrund om tiltaket “FriMAT” som finner sted på Mortensrud hver torsdag. Dette er en ordning hvor kirken mottar overskuddsmateriale fra Matsentralen på Ensjø og distribuerer den videre. I tillegg har de to avtaler med lokale kjøpmenn på senteret som gir dem overskuddsmat. Dette er Nuray, butikksjef på Extra og Ali fra Mortensrud Food Store.

Nuray sier: «Jeg bidrar gjerne til Frikirkens initiativ om utdeling av mat til de som trenger det! En ting er jo at vi reduserer matsvinn slik at dette er bra for butikken, men aller viktigst fordi vi gjerne vil hjelpe mennesker! Det hender vi gir med litt ekstra mat også, fordi jeg vet at det kommer godt med.»

Mann som smiler til kamera
Ali, Mortensrud Foodstore

Dette er Ali veldig enig i. “Vi i Mortensrud Food Store vil gjerne bidra til at de som har det vanskelig skal få det litt bedre! Mange har det tøft nå, og for oss er det viktig å være et godt medmenneske, uavhengig av hvem det er. Gjennom dette initiativet kan vi faktisk hjelpe noen!”

All maten deles ut ukentlig til behovsprøvde personer i mange familier rundt om i bydelen. Alt er frivillig drevet, og med stadig økende ventelister for mennesker som trenger mat, er behovet for frivillige stort og økende. Som du kan lese i intervjuet sier Tonje “i Frikirken tenker vi at vi som har opplevd å få mye, er kalt til å gi mye.”

Produksjon
Amfi Kreativ
Fotograf
Henrik Lindal