På toppen av Senter Syd Mortensrud

En gjeng med mennesker som smiler til kamera

Like lenge som senteret har eksistert, har Frikirken holdt til i fjerde etasje.

Det som opprinnelig var tenkt som et kaldloft på 650 kvm, ble omgjort til kirkelokaler, kontorfløy, barne-og ungdomsrom, grupperom, bønnerom og storkjøkken. Lokalene har siden fungert som tilholdssted for mange, og tusenvis av mennesker fra alle kontinenter, bakgrunner, morsmål, kulturer og religioner har vært innom i årenes løp.

Språkopplæring drevet av frivillige

I løpet av en gjennomsnitts uke tilbyr vi gratis norsk-undervisning på fire nivå (A1-B2) mandag til torsdag kveld, ledet av dyktige pedagoger som stiller opp på fritiden sin for å lære bort norsk språk. Alle er invitert til de ukentlige fellesskapskveldene på tirsdager, en glimrende anledning til å øve på språk. I løpet av kvelden arrangeres også en Bibelsamtale, hvor man drøfter et samfunnsaktuelt tema, være seg være seg ensomhet, frihet, moral, menneskerettigheter, diskriminering eller arbeid - i et Bibelsk perspektiv. Alle perspektiver blir lyttet til og møtt med respekt.

Flerkulturelle fellesskap

Hver onsdag er lokalet åpent for bønn og påfølgende matpakkelunsj. Onsdag ettermiddag har den etiopiske kirken Ethiopian Evangelical Church (EEC) møte på amharisk. Torsdagskvelder inviteres alle menn til fellesskap i mannsgruppen. Her møtes folk på tvers av alder og med bakgrunn fra ulike kulturer, for å drøfte saker som er aktuelt for sønner, brødre, fedre og ektemenn.

Dame som gir en annen dame en kurv med mat

Matutdeling

Torsdager tilbyr Frikirken FriMAT, en ordning hvor vi mottar overskuddsmateriale fra Matsentralen på Ensjø og distribuerer den. I tillegg har vi to avtaler med lokale kjøpmenn på senteret som gir oss overskuddsmat. All maten deles ut ukentlig til behovsprøvde personer i mange familier. Alt er frivillig drevet, og med stadig økende ventelister er behovet for frivillige stort. I Frikirken tenker vi at vi som har opplevd å få mye, er kalt til å gi mye.

Les mer om FriMat her!

Damer som sitter sammen og smiler

Internasjonal kvinnegruppe

Fredager er det Internasjonal kvinnegruppe. I sommerhalvåret møtes vi mye utendørs, i 2023 var vi for eksempel på Interkulturelt museum, Vigelandsparken, Botanisk Hage, Rådhuset, og Ekeberg minigolf. Som alltid er dette et bakteppe for det viktigste; samtalene, utveksling av erfaringer, norsk språk, å høre til i et fellesskap, bli kjent med norsk kultur og tradisjoner, vennskapet, sjelesorgen, troen, bønnene! Om vinteren møtes vi i 4. etasje og snakker om viktige tema som demokrati, barneoppdragelse og vinterklær.

Barn som står sammen og smiler til kamera

Gudstjeneste

Hver søndag kl. 11 inviteres du til gudstjeneste. Her møtes folkene i Frikirken for å tilbe, lære, tjene og dele et enkelt måltidsfellesskap etterpå. Du behøver ikke være kristen eller ha gått i kirken før for å delta på gudstjeneste, det er også helt lov til å delta om man bare er nysgjerrig. Under gudstjenesten er det også et eget tilbud for barna, samt oversettelse til engelsk. På ettermiddagen arrangerer EEC gudstjeneste på amharisk.

Sommerferien

For sjette sommer på rad planlegger vi i 2024 åpen dør en kveld hver uke. Alle er velkomne og det er ingen nedre eller øvre aldersgrense. I fjor sommer hadde vi “gøy med insekter”, gjetteleker, Kahoot, stafett, miming, lagkonkurranser og fine premier... og Bibelhistorie siste halvtimen for de som vil.

“Åpen Dør” har blitt en tradisjon stadig flere setter pris på gjennom sommeren, som for mange oppleves som lang, varm og stille. I det som egentlig skulle være et kaldloft pulserer det med andre ord av både liv og varme. Vi er takknemlige for å være en del av Senter Syd og for å tjene mennesker på Mortensrud.

Produksjon
Amfi Kreativ
Fotograf
Henrik Lindal

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00