3 ingredienser til en deilig påskefrokost

Flatlay med påskemat
Inviter venner og familie til en deilig påskefrokost.

Frokost er dagens viktigste måltid. Med disse 3 ingredienser blir påskefrokosten en stor suksess.

En god frokost setter standarden for resten av dagen, og i påsken er det ekstra gøy å stelle i stand en koselig frokost for de du er glad i . Ikke bare kan du fylle bordet med masse god mat, du kan også pynte i herlige pastellfarger og egg i alle varianter.

Påskefrokost med det lille ekstra

For at frokosten skal bli en suksess, er det lurt å sette av god tid til å tilberede frokosten, og ikke minst til å nyte den og hverandres selskap. Sett preg på atmosfæren ved å sette på rolig musikk og tenne stearinlys. Dersom dere har peis, kan du fyre i den også. Dekorer bordet med påskepynt og legg til rette for at man kan nyte frokosten i flere timer. Det er hverdagsluksus på sitt beste.

Dersom du kjenner noen som er alene i påsken eller det er noen du ønsker å tilbringe mer tid sammen med, er påsken en ypperlig anledning til å invitere på påskefrokost.

Under har vi listet opp 3 ingredienser som gjør påskefrokosten til en suksess:

1. Egg

Det blir ingen ordentlig påskefrokost uten egg. Visste du forresten at vi spiser dobbelt så mye egg i påsken, som vi gjør ellers i året. Typisk for påsken er pastellfargede egg. For å få til dette må du bruke konditorfarge i vannet du koker eggene i. Jo mer konditorfarge du har i vannet, jo sterkere farge vil eggene få. Pass derfor på at du ikke tar for mye konditorfarge dersom du ønsker pastellfargede egg.

Har du små barn rundt bordet anbefaler vi å lage speilegg formet som en påskehare. Bruk baconstrimler som ører, blåbær eller annen frukt som øyne og ost som værhår – voilà, du har en perfekt frokost for de minste!

Andre ting du kan lage med egg:

  • Arme riddere
  • Eggerøre
  • Omelett

2. Pannekaker

Pannekaker er en slager hos de fleste – både små og store. Det er ikke den vanligste frokostretten til hverdags, og det er derfor ekstra gøy å servere det i påsken. Lager du amerikanske pannekaker er det lett å være kreativ. Disse pannekakene er nemlig tykkere enn vanlig pannekaker og derfor enklere å forme slik du ønsker. Hva med å lage en påskehare sett bakfra, slik som vist på bildet? Du kan også prøve deg på en enkel påskekylling med frukt som pynt.