Disse gavene er perfekt til den vordende mor

barnerom dekorert med planter, krybbe og baby tilbehør
dame som får hodebunnsmassasje av frisør
dame som får manikyr av neglespesialist
dame som får ansiktsmassasje
dame som sitter i lenestol, ute i hagen med en bok
barn som ligger i krybbe med ammepumpe
tre damer i forskjellige tøfler
dame som ligger i senga

Skal du i babyshower? Her er gavetipsene mor blir ekstra glad for.

En babyshower-gave trenger ikke nødvendigvis å være til barnet. Det finnes en rekke ting som mor både trenger og fortjener – enten i siste innspurt av graviditeten eller til barseltiden.

Vi har samlet sammen seks supre tips som garantert vil bli satt pris på av en kommende mamma!

Egentid og velvære

Egentid er noe en nybakt mor har altfor lite av, og det å kunne unne seg et avbrekk fra amming og gulpekluter er gjerne sårt tiltrengt. Derfor er det en strålende idé å enten gi et gavekort på massasje, neglebehandling eller frisørtime, eller å kjøpe inn til en goodiebag som bugner av velværeprodukter.

Fyll den med produkter som fotkrem, ansiktsmasker, hårkur, skrubb og deilige dusjoljer. Det aller mest praktiske er å finne produkter som kan tas i bruk mens hun ammer eller bysser, som for eksempel sheetmask, hårkur, øyemaske eller olje til et fotbad. Uansett hva du velger er det fint om produktene er økologiske og uten parfyme og parabener – av hensyn til både mor og baby.

Fokus på forberedelser

Det finnes utallige bøker som kan forberede kommende foreldre på det som venter dem. Et godt gavetips er boken “Fødsel” av Trine Dahlman og Eva Rose, hvor fødende og helsepersonell deler av sin erfaring og fagkunnskap knyttet til selve fødselen.

En annen bok med høy gjenkjennelsesfaktor for en førstegangsfødende er Helena Brodtkorbs “Mammasjokket”, som på en humoristisk måte tar for seg den kaotiske og overveldende barseltiden. Her forteller Brodtkorb usensurert om hvordan det er få en baby uten bruksanvisning.

Barsel-kit med alt mor trenger

Det er mye man trenger når et lite nurk plutselig inntar huset. Gjør den kommende moren en tjeneste og gå til innkjøp av alt hun ikke visste at hun trengte. Ammeinnlegg, bind og store truser, en fin drikkeflaske som hun kan ha for hånden når hun sitter “ammefast” i sofaen og små flasker med sjampo, balsam og bodylotion til fødebagen.

Disse tingene føles kanskje ikke så stas i gi hver for seg, men hvis du setter det sammen til et barsel-kit og legger det i en kurv eller eske som du pynter med en sløyfe, blir dette til en praktisk og fin gave hun garantert får bruk for.

Praktisk tilbehør til ammingen

Det finnes mange fine ting til ammingen som mor vil bli glad for. En ammepumpe, enten elektrisk eller manuell, kan komme godt med. Brystskjold som beskytter såre eller sprukne brystvorter under ammingen, ammepute og en krem for såre brystvorter og tørr hud er andre gode tips.

Gjør det ekstra hyggelig å være i perm

Mor og barn skal tilbringe en hel del tid hjemme framover, og det blir ekstra hyggelig i fine omgivelser. Grønne planter, et deilig ullpledd, duftlys eller noen fine putetrekk er gaver som gjør hjemmet og permisjonen enda litt koseligere.

En kurv med matvarer kommer også godt med. Fyller du den med for eksempel pasta, kjeks, nøtter og frosne kanelsnurrer, så sørger du for at mor alltid har noe snacks og mat for hånden – samt at hun har noe å sette på bordet når venner og familie kommer på barselbesøk.

En komfortabel barseltid

Komfortable, myke klær og tekstiler er garantert noe en nybakt mor vil bli glad for. En deilig kosedress i god kvalitet, en fin pysjamas, tøfler, ullsokker eller deilig sengetøy er gaver som gjør den store forandringen det er å bli mor litt mykere.